Cattery van de Desertprins
 
 

Welcome on our site

We started our cattry in 2006, first litter was in 2008

We breed Norwegian Forest Cats, they are warm, social cats.

Some of our show results:

Ukkie kreeg een BIV en een Nominatie BIS op 6 april 2015, Mundikat paasshow in Groningen.    

Vikkie BIV op de Neocat show in Houten, jan 2015,

LISA werd BIS :  ook in Houten jan. 2015                                            

Show Nieuwegein  10 november 2011: Nelly/Mara: BIS

Show Nieuw Vennep: Nelly/Mara: BIS

Show Houten dd 26 nov 2013 Tijl vd Desert Prins  BIV en Nom Bis.

The results of the Best NFO 2012 are known.

Our 3 kittens were among the first best 10 kittens of 2012;

V-Power was no 2 in this election in 2011!

Link:http://www.noorse-boskatten.nl/eindstand_2011.htm

NFO 2010: livepage.apple.com;Beste Boskat 2011:

http://www.noorse-boskatten.nl/eindstand_2011.htm 

2009:livepage.apple.com

Welkom op onze site

      

About us: click hereWelkom op onze site


Waarom heb ik besloten om boskatten te fokken?


In 1996 is het allemaal begonnen met de aanschaf van ons GIC  Desje, had toen nog geen plannen om te gaan fokken. Naast mijn mooie zwarte dame, wilde ik graag een contrast en daarom werd er gekozen voor een ijsprinses uit Noorwegen, onze odd-eyed IC Aurelia. Toen ik zag hoe geweldig de Noorse boskatten zijn, besloot ik om Tytti aan te schaffen, onze Finse dame, een mooie schildpad. Dit drietal zijn de stammoeders in onze cattery. Daarna kwamen: IC Brigitte van de Desert Prins, Eva van de Desert Prins, Jet van de Desert Prins, Titrans Justina Augusta en Pascale van de Desert Prins


Het zijn heel lieve kittens, aanhankelijk, liggen bij me op schoot, en zijn goed gesocialiseerd. Op onze blog kunt u lezen, wat andere kitten kopers over onze  kittens vinden. Hun broertje Quintus woont sinds enige weken in Duitsland en heeft het hier erg naar zijn zin. Ook Quirijn heeft haar gouden mandje gevonden, ditmaal in Mook waar ze het geweldig naar haar zin heeft, samen met Jet van de Desert Prins.


Ons eerste manneke was Bosporos.

Na hem kwamen: SC Aurelius- Card, GIC  Novikoff, IC Lauke en IC V-Power, geweldige katers, die met zijn vijven samenwonen, in goede harmonie. Onze nieuwste aanwinst is Hallvard. Ik ben heel blij met onze katten, ze geven me veel liefde, plezier, en het is genot om ze samen bezig te zien.


Ik fok om anderen de kans te geven om dit mooie en lieve ras te leren kennen en om van te houden, ze zijn het meer dan waard! Geef u ze uw liefde en genegenheid, een goed tehuis waar ze mooi kunnen uitgroeien, en ze geven hun liefde dubbel en dwars aan u terug!  

                                   

Litter N: Best in Show: October 2011


31 maart: ben zo gelukkig met mijn katten, mijn moeders en a.s. moeders zijn geweldig met hun en andermans kittens, een geweldige harmonie bij zowel mijn dames als bij mijn 4 heren, ze hebben allemaal een heerlijk, zachtaardig, karakter.


Noorse Boskatten zeer lieve en intelligente dieren, en zoals je op vele sites kunt lezen: Je raakt er gauw aan verslaafd, dat is ook mij overkomen! De Noren hebben
o.a. een sterke botten structuur, een schitterende vacht en een mooie lange staart. Verder zijn ze, zoals ik al gezegd heb, erg lief, spelen graag en willen graag de aandacht. Ze zijn dus lekker sociaal. Ze vinden het het fijnst als er, een, of meerdere speelkameraadjes zijn.

Het is voor mij geweldig om de kittens geboren te zien worden, ze dan te zien opgroeien, totdat ze oud genoeg zijn om hun geboortehuis te verlaten. Ook het contact dat ik met de nieuwe eigenaren heb, vind ik zeer plezierig, en de verhalen die ze over hun nieuwe huisgenoot schrijven vind ik altijd leuk om te lezen, u kunt ze ook lezen op hun eigen pagina's, of op mijn blog.


Foto op de stam, en de foto hieronder, is Prins Rasta, onze htk; hij is nu ongeveer 20,5 jaar oud. Wij hebben hem als kitten gekregen van een heuse Arabische prinses. Hij is dus een echte woestijn tijger.... Hij heeft in de 2e-3e week van augustus een kleine tia gehad, maar gelukkig is hij weer de oude,  het lopen gaat wat strammer, maar als de kip klaar is (gekookt) dan laat hij dit aan me weten! Zijn eetlust is alleen maar toegenomen!!!

In Memoriam. Our Desert Prins, died this morning, 22 december 2012, round 04.30, he was our good friend for almost 21 years. Thanks Tom Poes for all your love and companionship, for all the years that you  lived with us, and have a great time behind the rainbow.

Ik laat de toekomstige ouders, als ze oud genoeg zijn testen op :

HCM, PKD, GSD-IV, en voordat ze mogen gaan "spelen" testen op Felv-Fiv.

de grootouders zijn ook al getest.

Mijn kittens zijn verhuisd naar Nederland, Portugal, Spanje, Zwitserland, Duitsland, Belgie en Frankrijk, zowel bij fokkers of als huiskat.


Heeft u interesse in een van mijn kittens, neemt u dan contact op, graag zie ik de nieuwe eigenaren 1 keer of meerdere malen voordat ze hun kitten op komen halen. Dit is erg goed voor het kitten, het kan dan alvast aan u wennen.

In overleg kan het kitten bij u thuis worden gebracht.
                Vikkie, BIV op de Neocat World show in Houten, januarti 2015

Shows

Ik ga met mijn katten, die het leuk vinden, naar shows, het moet een plezier voor de beestjes zijn, en als ze shows als stress ervaren, blijven ze lekker thuis.

Tijl werd BIV _ genomineerrd BIS op dezelsde show maar dan in 2014.


                       

Litter N: Best in Show in Uitgeest, oktober 2011GIC Titrans Novikoff : Best in Show, in Tienen, maart 2010;

Eindstand Beste Boskat 2009: No 3.SC Aurelius-Card vd Desert Prins

Eindstand Beste Boskat 2010: No 2.

    

IC Narviks V-Power

Eindstand Beste Boskat 2011: No 2.Foto’s 2011-2012, 2014 en 2015 van verkochte kittens


Wij zijn sinds januari 2007 lid van Mundikat.Wij hebben op  fb een groep voor de cattery en kijk ook eens op mijn blog, als ik nieuwe foto’s krijg en een update over de verkochte kittens, dan zet ik dat op mijn blog.

Also look on my blog, when i get new pictures and updates over my cats en sold kittens i will put their new pct and their well about on my blog.

Enjoy my site