Cattery van de Desertprins
 
 


Verhalen Nestje M26 september 2011: Maxim, Mila en Milo mochten vanmiddag mee voor hun laatste vaccinaties. Mars had deze al gehad. Gewichten van Maxim, Mila en Milo waren: 1.35 kg; 1.20; en 1.28 kg. Ze werden medisch onderzocht, "ballen"test: ok, gezondheid was goed en ze werden ook gewogen. Mars woog vandaag: 1.70 kg.


26 september 2011: Today I went with Maxim, Mila and Milo the vet for their last vaccinations. Last week they were dewurmed. The vet examined the kids and found them healthy and lively. He also weighed them their weights were: 1.35, 1.20, and 1.28 kg. The boys had their "balls"examinated: ok. Mars weighed this morning: 1.70 kg. So 1 week to go and then the kittens may move to their new homes. Who is going to give them a nice, and warm home?20 september 2011: Zo we zijn weer wat groter geworden, en worden al flinke kittens. Wij lijken op onze pappa, zegt men, en we groeien heel mooi uit. Mooie pluimen in en op de oren, flinke boning en al mooie vachten, we mogen ook veel naar buiten, in de ren. We worden erg bemoederd door de andere katten en we spelen graag met elkaar en met de kittens van Brigitte. Op 10 september hebben we de volgende gewichten: Mars 1.27; Maxim 1.14; Milo1.08, en Mila 950 gram.


Oh ja, we hebben onze 1e vaccinatie al gehad, zijn al ontwormt, en gechipt.


17 augustus 2011: zo we zijn weer wat ouder geworden, we mogen nu naar beneden, de trap af, dat lukt wel, maar de trap op he, da's een karwij! Deze klus wordt door de drie heren helemaal geklaard, alleen Mila lukt het nog niet, wel de trap af. Binnenkort gaan we voor onze eerste vaccinatie, dat wordt spannend, worden we gelijk door de dierenarts onderzocht. We worden steeds bewegelijker en onze mammie zoekt zich rot naar ons, maar ze kan wel hard roepen hoor, en dan mogen we nog bij haar komen drinken, wat een schat is ze! Soms zijn de twee rode rakkers alleen boven in de krabpaal te slapen en zijn Mila en Mars beneden, dus Tytti krijgt haar beweging wel , zij houdt haar kids goed in de gaten en weet precies waar ze zijn.


Tytti , Brigitte  en de kids, lekker bij elkaar.

6 augustus 2011: een zeer onrustig nachtje gehad. Tytti wist niet waar ze haar kittens wilde hebben, in de buitenren, in bad, dan weer in de ren etc.de 2 rode belhamels, hoe komen we hier nu uit? en wat doen die ronde gaten daar????

5 augustus 2011: Het zijn me een stel rakkers! Vooral Mila is op het ogenblik het slimste. Zij klimt de buitenverblijf uit, en klimt er ook weer in! Op 1 augustus begonnen met de zindelijkheidstraining, de kleine kittenbakjes in de ren gezet, en ja hoor de kittens begrepen waar dat toe diende! De eerste plasjes en poepjes zijn geproduceerd. Ook Mars weet bovenop de rand van het buitenverblijf te klimmen, maar komt er nog niet uit, de 2 rooie kijken het rustig aan en beginnen nu ook aanstalten te maken om hun wereld te vergroten! De gewichten waren vandaag: Mars: 614 gram, Milo 542 gram, Maxim 566 gram en Mila 548 gam.
Na hun”vrijlating” liggen Mars en Mila tussen het bad en hun “buitenverblijf” in, houden ze toch nog contact met de andere kittens....


Jet probeert haar nog tegen te houden, maar Mila is haar te snel af!
31 juli 2011: Met de kittens gaat het prima, gewichten zijn goed, ze beginnen steeds meer interesse te krijgen hun brokjes en ook rauwe vis,klein gemaakt ging er wel in. Ze beginnen hun wereldje uit te breiden en het zal waarschijnlijk niet lang meer duren of ze klimmen uit hun "buitenverblijf". Mars was de eerste, op 29 juli, die de 500 gram in gewicht passeerde, Maxim deed dat op 30 juli en Mila op 31 juli. Ze zijn allen lekker levendig en krijgen steeds meer intersse in de wereld om hen heen.en zo wordt er gegeten23 Juli 2011: Voor het eerst is er interesse van de kittens voor de kittenbrokjes, er wordt voorzichtig aan gesnuffeld en Milo heeft al de eerste paar brokjes op! Ja zien eten (door de moeders) doet eten!


22 juli 2011: De kittens doen het goed, komen lekker aan, oogjes zijn open, en moeders is tevreden, en dat is het belangrijkste.


18 juli 2011: Ow Dorothe, wat een poepies, de rode zijn ook wel schattig, terwijl ik niet een rood fan ben. Ik ga de foto's volgen hoe ze uitgroeien, hoop dat je snel al weer nw. hebt,

En Mila, de baby, wat een mooi kindje is ze, zo schattig

Liefs Fenna


13 juli 2011: Het is al weer een aantal maanden geleden dat wij mail-contact hadden. Vanavond bekeek ik jouw site weer eens en zag dat Hopeahannan en Brigitte jullie weer kittens hebben geschonken. Van harte gelukgewenst hiermee! Hopelijk zijn de bevallingen goed gegaan en zijn de hummeltjes gezond en groeien ze op tot gezellige lieve huisgenootjes. Ik ben reuze benieuwd naar foto’s. Voor de komende tijd wens ik je veel plezier met de jong geborenen en verwen hun moeders maar extra. Hartelijke groeten ook voor Loek van Gerda (mede namens Jaap)


8 juli 2011: Hopi Dorothé, hartelijk gefeliciteerd met je nestje M-kittens. Veel plezier ervan. Vr.gr. Marianne


7 juli 2011: Dorothé, proficiat met de kittens. Ze zijin gewedlig, en er zitten rode katers tussen. Wat een schatjes, feliciteer de moeder ook. Als er nog meer nestjes komen, meld je het dan weer. Veel geluk en gezondheid. Kijk uit aan wie je ze geeft. Ze zijn zo geweldig.

Groetjes van Maud en de katten en Vincent.Om 06.30 uur heb ik ze losgelaten om ze meer bewegingsruimte te geven, eerst in de kittenbox, maar daar klommen ze snel uit! Maxim als eerste, de rest volgde snel