Cattery van de Desertprins
 
 

Sari  vd Desert Prins (heet nu: Sterre)

Moved on 7th of November 2013

helaas overleden

 

    Aug. 2020: foto van Sterre nu: scroll naar benedenhalf oktober 2018: Hallo Dorothe,


Ik kan het niet laten……..een filmpje van mijn schatje Sterre. Het is en blijft een poes met af en toe lekkere wilde buien. Dan scheurt ze door de boomgaard en over het er, klimt in bomen en speelt met alles wat ze tegen komt. Ook met Isous gaat het goed. Wij genieten ons dagelijks te pletter met de beestjes.

Gaat het verder goed met alle poesjes bij jou?


Groet van Winnie


juni 2017:  En ja, ze is echt mooi geworden Dorothe Van Gorp-Zwiers. En heel stout, leuk, lief en een knuffelkont. een foto geschoten van het wilde monstertje Sterre, voorheen Sari. Ze springt, rent, klimt in bomen en vangt muizen en mollen. En het is een enorme knuffel. Dus dat beloofd wat voor die kleinste.........

Winnie schreef: ook Sterre is aan het wisselen. Kim had het gezien en dat verklaarde meteen waarom ze aan het knarsetanden was. Beetje de dunne gehad, maar verder een absolute wilde sneeuwprinses die door het huis rent en vliegt. Haar 'zusje' Isous is nu krols…………met zes maanden al. Ik gun niemand een Oosterse korthaar die krols is. Wat een ongelooflijke herrie die kunnen maken.


Hallo, prettig met je kennis te maken, ik ben Sari  van de Desert Prins en ik ben geboren op 6 augustus  2013. Ik ben de eerstgeborene dochter van dit nestje met de volgende kleuren: NFO Ns 09 23. Mijn geboortegewicht was 66 gram. Intussen ben ik lekker aangekomen en een echte kroelkip geworden door het vele in handen zijn van mijn 2e mams. Zij heeft me bijgevoerd van af het 1e uur na mijn geboorte en ik heb me dat natuurlijk lekker laten wel gevallen! Zij mag nu verhuizen en ik heb een heel goed huis voor haar gevonden waar ze net zo vertroeteld gaat worden als bij ons. Ben heel blij voor haar en vooor Winnie. Intussen is ze een echte klimmerd geworden, geen boom of dak is te hoog, zie foto’s....Hello my name is Sari van de Dessert Prins. Nice to meet you. I am the first born daughter of my parents. I have the following colours: NFO Ns 09 23.  My birthweight was 66  gram. In november I am going to move to my new home where I will be spoiled! We had 3 of our adult cats in the top 10 of the NBK 85 elections 2011: IC Narviks V-Power, no 2; IC Lauke van de Desert Prins and SC Aurelius-Card van de Desert Prins,

and 2 of our kittens in the top 10, Lisa no 3 and Lauke no 7.

************************************************************************************

Mails van de nieuwe eigenaren:

Hi Dorothé,


Via facebook zie ik van alles langskomen aan verhalen en foto's van de bosnimfjes. Heerlijk om te zien hoe goed het met al je kittens gaat. En allemaal in hele liefdevolle omgevingen.

Hier zijn Sterre en Isous toaal op buiten gericht. Ze spelen zich helemaal gek en komen met grote regelmaat kopjes en aai halen. Bij te koud weer liggen ze binnen in het huis of in het atelier. Het liefst bij ons in de buurt. 's Avonds zijn ze uitgeteld en liggen ze in elkaars pootjes in de mand. Ze blijven gelukkig helemaal gek op elkaar. Mooi stel!!! 

Sterre is van de bomen klimmen en Isous meer op de grond en letterlijk de kat uit de boom kijkend. Ze hebben ook hun eerste muisjes al gevangen. Dat ze ook gegeten kunnen worden hebben ze nog niet begrepen. Daarentegen zijn alle vliegen en vlinders zeer gewilde prooien.


De foto's laten een van de recente avonturen van Sterre zien. Op een of andere manier is ze bij de buren terecht gekomen en die hebben drie zwarte labradors........ Enfin, ik hoorde de buurvrouw roepen naar mij en toen bleek Sterre in de knotwilg geschoten te zijn en daarmee heeft ze dus sneller gerend dan de drie hondenbeesten. Tja en daar zat ze dan. Eerst een beetje tot rust komen met kalmerende woorden van mij(de honden zaten inmiddels binnen) en toen de pogingen om uit de vork te komen. Ze hing letterlijk in een vork van de dunne tak. De foto's vertellen de rest. 

Ach ja, we hebben ladders in alle maten en die komen nu goed van pas. Een paar dagen terug zat ze in een kraaiennest. Echt in het nest! Na de eerste keer met de ladder en lokken met eten is ze de tweede keer alleen naar beneden gekomen. Ze kan achteruit uit de bomen komen. Knap hoor.


We genieten ervan en hebben een dubbelleuk voorjaar.


Veel plezier met alle kattenbeesten en verhalen van de kittens,

Groet van Winnie4 april 2014,


Hi Dorothe,


Wat jammer dat ze niet konden wennen. Uiteraard kan het even duren, maar als ze niet eten en drinken is dat natuurlijk helemaal niet ok.

Sterre is ook bang van honden. Isous is alleen maar nieuwsgierig als ze hoort blaffen, dus die reageert heel anders. Ach ja, je weet het nooit met katjes en huizen.


Ik hoop dat ze toch nog een ander plekkie gaan vinden waar ze kunnen wennen.


Hier hebben we vandaag een premiere beleefd. Sterre is bij Prins(de laatste oudere kat) gaan liggen en die liet dat toe. Tot nu toe moest hij er niets van hebben, maar Sterre is zo lief en zacht dat het nu werd getolereerd. Verder spelen ze zich moe en eten ze geweldig. Niets meer aan diarree.


Succes met alle katjes.

Groet van Winnie

**************************************************************************************************************************************

5 maart 2013: Hi Dorothe,


Hoe is tie daar bij jou?

Hier is de voorjaarsgekte aangebroken.


Beide dametjes zijn gesteriliseerd en dat is erg goed gegaan. Na een paar weekjes opknappen hebben we de stap naar buiten gemaakt. Ik heb het nog nooit zo eng gevonden………… Als echte moederkloeken lopen we ze achterna en staan we klaar met ladders etc.

Nu zijn we ruim twee weken verder en ze genieten zich helemaal te pletter. Isous is een katje dat laag blijft en in het begin een beetje bangig was. Sterre was meteen aan het springen, klimmen en rennen. Ongelooflijke lol en totaal geen vrees. Meteen een aantal keren uit de boom moeten halen met de ladder en ze kan er nu ook af en toe zelf uit komen. De engste boom heeft nu een kraag van gaas…………..dus geen klimmen meer in die boom.

We hebben ze getraind op een belletje en etensbakjes. Dat werkt fantastisch!! Ze komen ook regelmatig gewoon even binnen om gedag te zeggen en een aai te halen. Meestal in de middag naar binnen en dan total loss in de mand. Ook het kattenluikje begrijpen ze en werkt goed. Uiteraard zijn ze 's avonds en 's nachts altijd binnen.


Kortom: ze genieten enorm en wij ook.

Wat zijn ze leuk en ontroerend.


Sterre wordt langzaamaan ietsje zwaarder en groter. Ze is erg gevoelig met haar darmen en heeft snel diarree. We testen nu van alles en volgens mij gaat het de goeie kant op.


Hoe is het met al jouw poezen, katers en kittens?


Groet van Winnie

*************************************************************************************************************************************


24 december 2013: Hallo Dorothe,


Even een foto van het lekkere wilde beestje.

Ze scheuren samen door de kamer en af en toe zit Sterre op een favoriet plekje……….


Groet van Winnie13 december 2013: Hi Dorothe,


Sterre is echt geweldig!! Ze wordt een stoer poesje met een heel zacht karakter. Ligt graag in mijn nek of op schoot en speelt zich helemaal gek met Isous. Nu ligt ze bij de houtkachel samen met Isous en Tolstoj. Inmiddels weegt ze bijna 2 kilo! Ze eet als een dolle en wordt nu echt een meisje ipv een baby. Mooie amberkleurige ogen en prachtige vacht.

Uiteraard zijn ze met z'n twee heel stout en hangen ze in alles en springen overal op wat niet mag. En ze weten het hoor, maar ja……..poesjes. Ons hele huis is vol met speeltjes en regelmatig liggen de mandjes verspreid door de kamer. Ze glijden dan ook geweldig over het parket.


Gaat het goed met alle andere poezenbeesten? Groet van Winnie

                                                                                                             *************************************************************************************************************************************

mei 2019: weer een mooie foto gekregen van Winnie, Sterre/Stien ligt heerlijk te slapen!


24 november 2011:


Hi Dorothé,


Effe een korte update.

Het gaat hartstikke goed. De twee spelen samen, eten samen, slapen vaak samen……..kortom: helemaal top.

Ondertussen groeien ze ook goed. Vandaag weer gewogen en Sterre weegt al 1790 gram!! Het is een echte sneeuwprinses en samen met de zwarte panter vormen ze een geweldig duo.

Wij kunnen ons al niet meer voorstellen dat ze er niet zouden zijn.


Hoe gaat het met de andere kittens? Ben je er al meer kwijt?


Groet van Winnie


Hi Dorothé,


De crisis is echt voorbij.

Gisteren is Kim heel de dag kitten-sit geweest en ging het heel goed met Sterre en Isous. Zelf eten, veel slapen, lekker spelen en steeds beter samen.

Heel de avond bij mij gezeten en uiteindelijk allebei tegelijk op mijn schoot…….. En toen ook de vaste poepjes!!!!

Nog een nachtje met Sterre in de bedstede, maar het was al een heel ander poesje en eigenlijk niet echt meer nodig. Wel gezellig natuurlijk.


Vanmorgen was daar het echte boskatje-kitten. Hoog ruggetje, dikke staart en dan op vier pootjes tegelijk opzij springen. Op gelijk niveau met elkaar spelen en om beurten achter elkaar aan rennen. Kortom: ze zijn er allebei bovenop en Sterre is weer goed op gewicht aan het komen(ze woog vanmiddag alweer 1450 gram).


Maar………… het mooiste stapje is net geweest. Met z'n drieën in de mand. ECHT WEL!

Superleuk en best snel na zo'n enerverende week wat wel een maand lijkt.


We genieten ons in ieder geval te pletter en ze zijn heel leuk samen. Sterre is de bosnimf en Isous totaal anders als een pantertje. Ze springen anders, ze bewegen anders en ze doen eigenlijk alles op een andere manier, maar wel zijn het allebei lekker wilde kittens.


Geniet van jouw beestenspul en ik hoop dat je nog voor een paar andere kittens goeie huizen kan vinden.

Groet van Winnie

**************************************************************************************************************************************

Note: een dag nadat Sari in haar nieuwe huis was gearriveerd, kreeg ze een terugval, niet meer willen eten, drinken, etc. Dit kan wel eens gebeuren als je een kitten naar hun nieuwe huis brengt. Sari, was helemaal aan mij gehecht, ik heb haar van dag 1, vanaf het 1e uur nadat ze was geboren helemaal met de hand groot gebracht. Dus, ja, dat is het wel even anders, haar moeders, broers, zusjes en de andere kittens niet meer aanwezig, en dan ook nog de 2e moeder niet meer in de buurt, is wel even schrikken. Winnie en Karin hebben dit zeer goed opgepakt en er alles aan gedaan om het meiske er weer boven op te krijgen en haar thuis te laten voelen in haar nieuwe omgeving. Toppie dames, petje af!

Zoals een vriendin zou zeggen: keigoed. Bedankt dat jullie zo goed voor haar gezorgd hebben, en nog steeds doen.

8-11-2013: Hi Dorothé,

Dank voor je mail. Het is echt een superlicht. Heel de middag op mijn schoot en mijn laptop gezeten en 's avonds weer op mijn schoot terwijl ik naar een film keek of een boek las. Echt een dotje. Ze heeft denk ik wel een beetje stress gehad, want vandaag is ze aan de diarree. Dus meteen het blikje van jou gepakt en dat zit ze echt op te smullen. We houden haar goed in de gaten en ik hoop dat ze snel weer aan een vast poepje zit.

De zwarte is nog niet echt blij met haar. Ze blaast en gromt. We gaan er van uit dat dat vanzelf minder wordt en dat ze vriendinnen gaan worden. Anders zouden we mooi ons doel voorbij streven……….

De registratie heb ik meteen gedaan via de site die ik samen met jou had gevonden. Erg makkelijk en spotgoedkoop. 5,60 euro.

Leuk, al de foto's op facebook! Ik zie het nu allemaal pas, want het werk riep eerst.

Ik ben blij dat je alles goed hebt gekeurd voor Sterre :-) :-)

Ondertussen zit ze al weer op mijn schoot en moet ik haar van de laptop afhouden.

Veel succes met de show.

Groet van Winnie

Pedigree kittens:

inbreeding % :

4th generation: 3.12 %;

10 th generation: 5.81 %


Groeitabel

Our parents are:


Moeder: Narviks One Vision

Vader: IC Narviks V-Power

Fokker: Breeder: Dorothé van Gorp-Zwiers,

Cattery vd Desert Prins


Pedigree kittens: http://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:958661;2:1087537&g=4&p=nfo&date=iso&o=ajgrep

 
Litter S
      IC Narviks V-Power                     Narviks One Vision


Narviks One Vision:

Tests :

FelV / FIV: 12-05-2012: Neg


One Vision: PKD: 09-10-2012: negatief

One-Vision HCM: 09-10-2012: negatief

PKD-def: d.d. 11 ept.2013: n/n

HCM moeder: neg. test: 2012

GSD-IV: ouders negatief

Bloedgroep: A

************************************************************************************************

IC Narviks V-Power:

Tests:

Felv-Fiv: 10-06-2011: Negatief; 12-06-2012: negatief
PKD: 15-11-2011: negatief
HCM: 15-11-2011: negatief
GSD-IV: 14-06-2011: Negatief

Bloedgroep: A


Shows:

Awards:

BIV: 4, met 1 x BIV total

NOM: 4

Beste Noorse Boskat NBK 85 van Nederland 2011: No. 2

****************************************************************************


Augustus 2020: Sterre, Sari