Cattery van de Desertprins
 
 
 

Pascale van de Desert Prins

gesteriliseerd


Pascale’s babies are born on Easter Monday with good birthwieghts

Pascale, werd gedekt tussen 14-2-en 18-2-2018. Stamboom: https://pawpeds.com/db/?a=p&v=fi&ids=3:958661;2:1129189&g=6&p=nfo&o=ajgrep

Zij en V-Power hebben samen lekker kunnen genieten van elkaar.

Pascale van de Desert Prins is geboren op 5 april 2012 met een geboorte gewicht van rond de 130 gram. Op 14 en op 15 augustus 2013 werd zij voor het eerste keer moeder van een tweeling, een geweldig tweetal, zij laat haar kittens en de andere kittens niet lang in de steek. Een geweldige moeder. Op de onderstaande foto’s: Pascale, One Vision en Justina + hun kids.

2012: Het is een mooi meiske met een eigen willetje, ze heeft haar moeder graag bij zich, en als Aurelia even weg is om haar “dingen” te doen, dan roept zij haar weer heel snel terug, de kleine rakker! Pascale speelt heel graag met Quatro en met One Vision, het is een leuk drietal als je ze ziet spelen, achter elkaar aanrennen, verstoppertje spelen etc.


Pascale was born on the 5th of April 2012. Her birthweight was 130 gram.

Her parents are: IC Myrtekransen Aurelia and Veyron Stang Ar Voud. She is getting more beautiful by the day.

Pascale will be the last kitten from Aurelia. She stays with us.

Her mother Aurelia is nutered on the 5th of July 2012

August 2013: Pascale became mummie for the first time from a twin. Daddy is Narviks Hallvard. It is also for Hallvard the first time to father kittens.  Pascale  is a great mum for her own kids and for the kids of One Vision. See the pct. Litter T


Ouders PascaleRoepnaam: Passie

Ras: Noorse boskat
Geslacht: Female
Kleur /EMS code: NFO Ns 23
Geboren: 5 april 2012

Vader: Veyron de Stang Ar Voud  ( also fathered litter M)

Test Veyron:  GSD-IV: neg. Felv-Fiv: neg.


Moeder: IC Myrtekransen’s Aurelia

Tests Aurelia:
FelV / FIV: 24 mei 2011: negatief.
PKD: 06-11-2007 negatief.
HCM: 06-11-2007 negatief, retested: 18-08-2009: neg.
GSD IV: 14-01-2008 negatief.
Bloedgroep: A

Fokker: Dorothe van Gorp-Zwiers
Pascale august 2013

Showresultaten: Jurie Reporten


Felikat Show in Schiedam d.d. 16 september 2012. Judge: A. Woelm


Type:Ex. entwickeltes jungtier mit ex korperform und knochenbau, kraftige beine und pfoten.

Kop: Ex. kopf mit ex. profiel und Stirn

Ogen: Ex. form, grosse, ausdruck

Oren: Ex. grosse und plazierung

Vacht: Ex. lange (babyfell), textur , plegezustand

Staart: Ex. lange und beharung

Conditie:  Ex.

Opmerkingen: Ex.

Kwalificatie: Ex. 1

*******************************************************************************************************

Mundikat Show in Uitgeest d.d. 21 oktober 2012, Judge: S. Johnson

Type: Young girl developing well. Nice  bodyproportions. Good bones.

Head: Nice basic lines: good hight in head. Profile is ok, chin could be deeper.

Eyes: Lovely shape and placement

Ears: Large, little high set at present

Coat:Good structure, good dark clear silver

Tail: Long

Condition: Ex.

Remarks: Sweet young girl

Qualification: Ex. 1

******************************************************************************************************


Felikat show in Nieuwegein d.d. 18-11-2012. Judge: A. Persson

Type: Mediums size, ex. proportions, medium bone structure

Kop: Nice profile and sidelines, could have a deeper chin

Ogen: Ex. shape, ex. expression

Oren:  Medium size, Ex. shape and set

Vacht: Ex. quality, ex. color, nice prepared for show

Staart: Ex. length

Conditie:  Ex.

Opmerkingen: Ex. temperament

Kwalificatie: Ex 1.

*****************************************************************************************************


Show Results:


Schiedam, 16 september 2012. Keurmeesster: A. Persson.

Qualification: Ex. 1


Uitgeest, 21-10-2012. Keurmeester: S. Johnson

Qualification Ex. 1


Nieuwegein, 18 november 2012. Keurmeester: A. Persson

Qualification: Ex. 1

 


Tests :

Felv-Fiv: d.d. 4-4-2013 + 17-04-2015: negatief

GSD-IV d.d. 3-5-2013: negatief

Ouders neg. op GSD-IV

PKD: 28-4-2015: negatief; moeder: negatief

HCM: 28-4-1015: neg.;  ouders: negatief

PKD-def d.d. 9 sept. 2013: N/N

“Staatsie” foto’s d.d. okt 2012, show in Uitgeest


Shows Pascale, shows zoon Tijl   foto’s Pascale

14-15 august 2013: Pascale is voor het eerst mamma geworden van 2 mooie kittens: een zoon en een dochter. Met har babies gaat het prima en ze groeien als kool! Pappa van de kittens is Narviks Hallvard. Voor beide ouders is het voor de 1e keer dat ze pappa en mamma zijn geowrden.

            

kitten no 1 , Tine                                                                  Tijl van de Desert Prins, kitten no 2


10 augustus 2012: Met Pascale gaat het prima, weegt nu rond de 2 kg en is helemaal op haar gemak met de andere kittens en de oudere katten. Heeft veel plezier en speelt graag met de andere kittens. Af en toe wordt er nog gesabbeld bij moeders, en Eva of Aurelia is altijd in de buurt vd kittens, zijn er kittens beneden en boven, dan is of Aurelia beneden en Eva boven, of andersom! Geweldige moeders, die hun kroost goed in de gaten houden.

16 juni 2012: Na een schitterende start, elke dag 15 gram aankomen, kwam er een lichte terugval: mamma Aurelia werd krols en Pascale mocht niet meer bij haar drinken. Ik nam de voeding over, ze mocht wel bij Eva en haar kittens liggen, dus dat was geen probleem. Na een paar weken, ging zij weer op eigen kracht verder en nu groeit ze weer lekker. Ze speelt veel met de kittens van Eva en alle kittens worden ook verzorgd door mijn andere katten! Er hoeft maar een kitten langs te komen en deze wordt dan schoongelikt! Pascale  zal het laatste kitten van Aurelia zijn, daarom blijft ze bij ons.

28 mei 2012: Pascale weet intussen al hoe zij de trap naar beneden en naar boven moet gebruiken... Aurelia is steeds bezig met haar te zoeken, waar is de kleine rakker nu weer......

28 april 2012: met ons meiske gaat het lekker, ontwikkeld zich mooi, en heeft vanochtend voor het eerst haar bak gebruikt en legde daar een mooi plasje in! Het dametje had het snel door wat daar de bedoeling van was. Ze vindt de andere kittens erg lief, en die mogen dan ook over haar heen kruipen, op haar liggen of lekker tegen haar aan.

Januari 2013: Pascale has become a lovely junior, is very playful with Quatro and One Vision has been at several shows with good results: Ex 1.

22 juli 2012: Pascale’s weight is much better than last month: 1719 gram, Aurelia, her mother is nutered now and takes care of her dauther as before. Pascale, like the kittens from Eva, are very sweet, all have a great character, are lively. They are dewormed, ontvlooid, have a vaccinationbooklet with their vaccinations and are healthy.

They have outgrown beautifully and are a pleasure to look at, how to play and socialize with eacht other.


22 mei 2012:  Aurelia Pascale’s mother became on heat, and was not much interested in her daughter, she left the care of Pascale to Eva, who did a good job, only Pascale didn’t drink with Eva, so I had to feed her. When Aurelia’s heat began, I had Pascale almost on the other food than just milk, but now she refused that to eat it on her own. So during this 2-3 weeks her weight didn’t gain much, but from the 19th of May she started to gain weight again, and now she weighs 694 grams.


22 mei 2012: Het ging zo lekker met Pascale, elke dag rond de 15 gram aankomen, geweldig gewoon. Maar toen werd Aurelia krols en had meer interesse in iets anders, Eva heeft haar taak toen overgenomen en ik heb haar bijgevoerd, haar gewicht kwam niet echt aan, maar daar kwam op 19 mei verandering in, het meiske begon weer aan te komen en vanochtend woog ze 694 gram!. Ze is lekker levendig, speelt graag en vindt de andere kittens geweldig! Aurelia heeft intussen ahar taak weer overgenomen en Pascale is weer helemaal in de 7e hemel!


6 mei 2012: Our girl is now one month old and getting nauthier! She already knows her ways in the 2 upstairs rooms and I alreday found her in the corridor, where the staircase is, so i had to close the door, because i don’t want her to fall down the stairs. She is growing and her weight is getting higher as well. She plays a lot with one vision, but any girl is good enough to play with...


Pascale is een lekkere ondeugd, en plaagt mijn oudere poezen en speelt graag met ze, maakt niet uit met wie, wel heeft ze een voorkeur voor Justine, Jet en One Vision, maar dat zijn ook de juniors en spelen graag terug... Soms gaat het wel wat hard, mauwt ze even, maar ze zoekt ze weer op en speelt verder.... De werpkist is ook leuk speelgoed, daar komt ze in en uit, en Quintus heeft het ook nu door hoe ze dat moet doen.... Ook de waterfontein begint ze te ontdekken, ze ziet natuurlijk de andere katten hieruit drinken en ze is reuze nieuwsgierig hierna! Oh ja, bijna vergeten, een paar dagen geleden legde ze haar eerste drolletje in de bak, keek achterom en was nieuwsgierig wat ze geproduceerd had!!!


Het gaat goed met Pascale, groeit lekker, en Aurelia is er erg gek mee, en zorgt er goed voor.


13 april: zo, ons dametje Pascale is al weer 1 week oud, vorige week nog een keizersnede, nu een kitten van

285 gram! Gisteren hadden mans en dochter een minder dagje, aurelia is zo'n poets voor zich zelf, dat ze haar staart (eronder) helemaal ruw gelikt heeft, bloed daar vindt ze maar niets. De ruwheid was vanochtend een

stuk minder, dus kennelijk is het nabloeden opgehouden! Dus toch maar een bezoekje aan de dierenarts, (voor controle van Autje) beide waren in uitstekende gezondheid, Pascale was weer aangekomen (gisteren niet), Eva vindt het maar niets dat ze niet bij Pascale kan komen, maar als ik dat doe, dan snaait ze Pascale van Aurelia WEG en kan ik het kuiken weer terugbrengen, wan t moeders doet het niet en laat dit haar personeel doen.... Als Eva weer weg is, dan gaat de bench van Autje weer open, ze is de procedure al helemaal gewent....

Eva is de enige kat die bij Autje in de bench komt, de andere katten doen dat niet, dus er blijven altijd 1- 2 katten bij Autje om haar gezelschap te houden, en dat vindt ze plezierig.

Vandaag voor het eerste keer rechter oogje van Pascale is een beetje open, links volgt wat later, maar het komt...


5 April 2012:  Het geboorteproces begon rond 15.00 uur, maar zette niet door. Om 18.00 uur, tijdens het avondspreekuur van onze dierenarts, ben ik naar hem toegereden om te zien wat we konden doen.

Hij had niet lang nodig om zijn beslissing te nemen: keizersnede.


De keizersnede ging goed, en er kwamen 2 kittens te wereld, het 1e kitten woog rond de 130 gram, het 2 kitten rond de 80 gram.


Het 2e kitten, een mooi wit mannetje heeft het helaas niet gehaald, w.s. teveel narcose ingeademd, hij dronk niet en ademde ook wat moeilijk, hij is na een paar uur overleden, hij mag zich nu gaan vermaken in het “kattenparadijs” .


Aurelia is erg onrustig want zij mist haar 2e kitten, toen maar besloten om Eva bij haar te laten, en het gaat nu wat beter, ik hou het allemaal wel goed in de gaten, dat het kitten ook daadwerkelijk bij Aurelia blijft drinken.


Het is erg jammer dat het zo gelopen is, en ik mensen moet teleurstellen die graag een kitten uit deze combinatie wilde. U begrijpt dat ik erg verdrietig ben, dat ik ons witte manneke heb verloren.


Letters/fanmail


19 juli 2012; Myrtekransen schreef: <3 <3 <3 We ADORE "little" silver Princess Pascale. Huge Congratulations Dorothe, with a STUNNING WONDERFL future QUEEN at Van de Desert Prins *NL. She `ll grow more and more beautiful by the day :)))).Your own beautiful wonder after Aurelia. SUPER SUUUUPER. We\ re so VERY VERY HAPPY FOR YOU, as you know :))) . Give the " little " princess <3 <3 <3 <3 <3 lots of kitty kisses from her proud cat family in Norway. So very special and " precious" :))). And Dorothe made SUCH a combination for Aurelias last litter,with the fantastic and gorgeous Veyron. Purrrrfect match and realy STUNNING.


*************************************************************************************************************

SHE IS SOOOOO FANTASIC ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ !!!!!!!!!! PRECIOUS and UNIQUE. AND IN ♥ SILVER ♥ WITH A TOTALLY INTENSE WILDLOOK already. WOOOHHHHHOOOW. IT`S JUST SO GREAT DOROTHE ( and we to all luck found our dear ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Huriel hi hi hi, Pascale was dear Dorothes precious gift from Aurelia to her. We had also prebooked from this wonderfulcombination/ litter when Dorothe told us Aurelia was pregnant. But only this beauty came , and she was meant for Dorote naturally, her mum Aurelia and Cattery Van de Desert Prins NL* off course :))))). And we now have our Belgian beautiful princess . And can still follow Pascale in the future. So it all turned out purrrrfectly wonderful ;) .

*************************************************************************************************************

3 may 2012: Myrtekransen Norwegian Forest Cats Since Pascale has silver in lines, Aurelia can be a silver tortie like her mother. Having given both silver,tortie and reds with the black Tiberius in your A-litter, but with her genetic colors covered/ masked by her white coat . Pascale can then be silver. Aurelias brother Absalon was clearly in very nice redsilver with strong contrasts allreday as a kitten. All white into his fur and shocking candy red towards the tips. So the silver goes all the way back to Pascales grandmother Belindas grand mother, the CH KattÀilas Madam NFO fs :). That is the exitement, and problems with white cats. What do they carry hi hi .Congratulations with the birth of our new baby kitten:

Myrtekransen cattery: He will grow up to be a really FANTASTIC and STUNNING ♥ ♥ ♥ MALE . Take great care of him, Aurelia and yourself.The very best wishes from us all, and we are very proud grandparents to such a great little wonder. He `s heartbreakingly WONDERFUL ♥ ♥ ♥ ♥ and a SUPER BEAUTY already ♥ ♥ ♥ :)

Myrtekransen schreef: Dear Dorothe, such a precious and awaited litter. BUT TO ALL LUCK, one will live and grow stronger and more beautiful for each day. We know. And yes it is sad to think what might have been between Loreleis brother and a female offspring from your P- litter :(. So Huge support hugs to you know we follow, and are SUPER PROUD of baby Pascal von Der Dessert Prins

Give dear Aurelia lots of family kitty kisses, and lots of welcome kisses to baby Pascal.

*************************************************************************************************************

6 april 20:24

Het is dus inderdaad het kitten van Aurelia. Leuke naam voor een prachtig kitten. Aurelia is terecht trots. Nu maar flink groeien (Pascal) en voorspoedig herstellen (Aurelia)

Els


*************************************************************************************************************

Dorothé

 

Vreselijk wat er gebeurd is met aurelia.Gecondoleerd met haar kitten. Ze is een schiterend , dapper en flinke dame.Vorige keer ging het ook al niet goed met haar. Je houd haar toch als ze gesterllliseerd is. Ze heeft het al zo zwaar. En bij jou is ze het beste. Al zolang. Hoop dat het volgende nest goed gaat. Maar blijf aurelia veel liefde en aandacht geven,dat heeft ze verdient. Ze heeft pijn en verdriet genoeg.

 

Toch met al jullie verdriet een goede pasen en knuffels aan de katten en de groeten aan je man.

 

Maud en Vincent.


*************************************************************************************************************

Myrtekransen Norwegian Forest Cats I love Pascale van de Desert Prins NL* ♥ ♥ ♥ what a beeeeaaauuuuty she is ♥ ♥ ♥. And what a luck. But we need to find our girl, beacuse she will be planned for (N) Myrtekransen`s Leonardo NFO n 09 23 / (N) Myrtekransen`s Ludevico NFO n 09 ...

*************************************************************************************************************

18 april 2012:Myrtekransen schreef: OHHHHHH Dorothe, SHE IS <3 <3 <3 JUST A WOOOOOONDER <3 <3 . WE ADORE your kitty baby and our grand daughter. She looks like a large kitty boy, and on the home pages I just have seen, she looks like uncle Ariel. He`s head was so largethat he looked like an old fashioned Persan at the same age. I think we already must admit that we are so happy for you, and that since she was the only baby. We `ll follow her with a warm a great interest <3 <3 <3.Give dear beautiful proud mummy Aurelia <3 <3 <3 many many sweet kisses from me and us all.

*************************************************************************************************************


                              


okt 2013


mrt 2019