Cattery van de Desertprins
 
 


Op 10 juni tussen 19.00 en 22.00 uur zijn de kittens geboren van:

CH. Hopeahannan Tytti Topakka x Mellow Yellow la Peyre *SP,  nfo es 23

Parents are tested.


Names                      Gender                    Color                    Birthweight                    Availability


Utta                            Girl                         NFO G 09           100 gram                        moved to France


Ukkie                         Girl                          NFO E(s)09         107 gram                         stays


Ubbo                           Male                        NFO E 09           117 gram                         moved

                                   

Ursul                            Male                        A                         113 gram                          moved


kitten no 1, kitten no 2, kitten no 3, kitten no 4

                                                                     Ubbo       


         Utta, links en Ursul rechts.

 


Litter U

Kittens are born on:            june 2014Pedigree kittens: http://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1180977;2:850288&g=4&p=nfo&date=iso&o=ajgrep


inbreeding % :4th generation: 0,0  %;

10 th generation: 2,58 %


Fokker: Breeder: Dorothé van Gorp-Zwiers,

Cattery vd Desert Prins

 


Moeder: Mother: CH Hopeahannan Tytti Topakka
Tests Tytti:

FelV / FIV: 23-08-2012: negatief
PKD: 08-06-2010: negatief
HCM: 08-06-2010: negatief
GSD IV: 25-01-2008: negatief

PKD-def: 31-3-2014: Normaal

Bloedgroep: A

 


Vader: Mellow Yello la Peyre

Tests:

Felv-Fiv

GSD-IV

PKD-def


 

10 juni 2012: ja wij als fokkers weten dit allemaal, als een van de dames gaat bevallen, dan staat de klok een paar dagen stil. De kittens kunnen tussen de 60-70 dag arriveren, dus dan moet je op je hoede zijn. een paart slapeloze nachten ervoor over hebben, maar de beloning is dan ook groots, als je de kleintjes geboren ziet worden.


Ons dametje was sinds zondag wt onrustig, op zondagnacht sprong ze tot drie keer toe op mijn bed, dus van slapen kwam weinig terecht... Ja toen kwam de maandag, we hadden bezoek en Loek ging gezellig met zijn bezoek uit eten, ik dorst niet weg en bleef de “wacht” houden....


De maandag ging verder in alle rust voorbij, maar toen ik naar bed ging, stond de dame regelmatig op mijn buik en ja probeer dan maar te slapen...


Eindelijk op 10 juni zag ik dat ze er klaar voor was, ze ging liggen op de plek waar ze wilde bevallen en rond 19.00: bingo, het eerste kitten arriveerde, een mooi tortie dametje zag als eerste van dit nestje het levenslicht. Een half uurtje daarna kwam no 2, een mooi creme kitten, toen nam ze even een pauze en na ongeveer 1 uur, kwam nummer 3, weer een creme kitten, toen zei ik tegen haar, een ander kleurtje zou ook leuk zijn lieverdje, en ja hoor, het laatste kitten ploepte er zo maar uit, zo zwart als roet!!!! Toen het kitten droog was, zag ik een mooi blauw kitten, mooie donkere kleur blauw.


De bevallig ging gemakkelijk, geen problemen en moeders was zielsgelukkig met haar babies.

De woensdag ging rustig voorbij, maar ik had het idee dat ze wat alleen was, dus als ik erbij was, ging de deur open, en mochten de andere katten naar binnen om het wonder te aanschouwen, wat een nieuwsgierig stel! Als ik weer weg ging, mocht alleen  Aurelia er bij blijven, daar had ons moedertje geen problmen mee en vond het wel gezellig.


Vanmiddag had ik tv zitten kijken, doe ik meestal rond 18.00 uur, Stijntje vind het heerlijk om bij Tytti en haar kittens in de werpkist, ze geniet dan, de kittens worden schon gepoetst, en nog eens gelikt, tytti lag lekker te slapen en vond het goed. Ja, toen ging ik eten en toen ik terugkwam, was tytti niet bij haar kittens en keek in de werpkist, maar 3 babies, nog eens kijken en ja ik kon er geen 4 van maken....

Paniek in de tent, Tytti die me onrustig voor liep en zoeken maar, boven, dan weer naar beneden, naar de buitenren, onvindbaar!!!! Toen merkte ik dat Stijntje ook weg was en u raad het al, beide waren verdwe nen, dus toen op zoek naar dit kleine mormeltje, eindelijk vond ik Stijntje in de kleinste krapton, met een verheerlijkt gezicht, van nu heb ik het toch maar ged voor me kaar, en het kitten lag lekker voor haar neus te slapen!!! Schitterend gezicht dat wel, maar Tytti was erg blij dat ze haar baby weer terug had en ik haar baby weer bij de andere gelegd had.


Ik wilde jullie dit mooie verhaal niet onthouden, de liefde van Stijntje met de babies van Tytti, dit wordt vast en zeker een goede moeder!


16 juni 2014: Het is hier een grote harmonie tussen de kittens, Tytti en de 2 “pleegmoeders” Justina en Stijntje.

Justina is bij de anderen “ingetrokken” en is ook veel te vinden bij Tytti, haar babies en Stijntje. Een heerlijk gezicht hoe ze met zijn drieeen zich de kittens bemoederen. Tytti verlaat zelfs nu en dan haar kwartet om even de benen te strekken met de gedachte dat haar kroost goed verzorgd achterblijft! Stijntje moet ik wel nog goed in de gaten houden dat ze niet weer een kitten wegpikt en in de krabton gaat liggen, ze kijkt dan heel verheerlijkt naar het kittens dat ze gejat heeft! Met de kittens gaat het subliem, die laten zich de goede zorgen goed welgevallen en groeien goed.Tytti met Stijna, Stijntje vindt de kittens ook geweldig!


18 juni: moet het stel toch in de gaten houden, kwam na bij de tandarts geweest te zijn kijken naar moeders en kittens en vond toen de hele bench leeg, kittens weg, tytti weg, en ja hoor dan moet je weer gaan zoeken....1e plaats was natuurlijk de kleine krabpaal en ja hoor dat lag tytti met haar kroost. heb ze maar weer terug gelegd, vond dat ze wat te weinig ruimte hadden!


23 juni: tytti is een geval apart, om de paar dagen wil ze verhuizen, eerst in de werpkist, toen de bench, het bubbelbad e.d., daar liggen ze nu in. Pascal wilde vanochtend nog een kitten pikken, heb er toch maar tegen gehouden! Het liefst kruipen Stijntje, Pascal, Justje en One Vision bij de kittens liggen, maar ja dan wordt het te vol en krijgen de kittens niet genoeg lucht.Dus als ik er niet ben, is alleen Justje erbij voor gezelschap van Tytti. Met moeders en kittens gaat het prima.


26 juni: er is weer verhuisd! Tytti heeft haar kittens weer naar de werpkist verhuisd. Vanochtend heeft ze in de slaapkamer gemogen en daar stond een mandje en ja hoor de kittens werden hier naar d=toe gebracht en zo hebben we lekker nog 32 uurtjes samen doorgebracht, aurelia sliep op bed dn tytti en haar babies gezellig in een mandje op de tafel naast het bed! `De babies doen het goed, vooral Ubbo spant op het ogenblik de kroon, hij weegt nu het meeste. Het zijn heerlijke kittens die alles met zich laten doen, wie er ook bij ze ligt, ze vinden alles goed! Ik ben wel mijn bubbelbad aan de kittens en Tytti kwijt, ze liggen daar lekker en kunnen er niet uitklimmen.
8 juli 2014: het grut is alweer 1 maandje oud, wat vliegt de tijd!

We hebben de nodige verhuizingen van Tytti weer meegemaakt, zijn we van de vorige nestjes wel gewent geraakt, het bad is weer uit, net zoals de werpkist en de bench, ze ligt nu achter mijn 2 grote stoelen, heb dat dan maar weer voor de dame ingericht, zodat ook de kittens warm liggen,  en ze is voorlopig weer tevreden.

De kittens worden steeds leuker, merken dingen op en herkennen me steeds meer, als ze me horen dan komen ze naar me toe met wachelende pootjes, ursul en ubbo klimmen zelfs op schoot, en ik heb samen met ursusl, lag in mijn armen tv gekeken, hij was niet weg te slaan bij me! dat belooft wat voor de toekomst, een kroelkip! De meisjes kijken liever de kat uit de boom en zijn wat bescheidener naar mij toe, maar dat komt nog wel!

12 juli 2014:

Gisteren kraambezzoek gehad voor Ubbo. Het was

erg gezellig en lekker ontspannend, Heb de “grand” tour

gegeven: eerst de katers, toen de poezen beneden en daarna de poezen en kittens in de kraamkamer.

De nieuwe eigenaren waren en bleven net zo verliefd op Ubbo als eerst, nu ze hem zelf gezien hadden, en niet alleen op foto’s, wilden ze graag voor hem gaan zorgen. Hij gaat in de buurt van Rotterdam wonen en hij krijgt 2 speelkameraadjes erbij. Hij mag in september, nadat de familie op vakantie is geweest gaan verhuizen, en we hopen dat hij samen met de familie en de 2 andere katten een geweldige tijd gaat krijgen!


20 juli 2014. De kittens groeien lekker door, zijn levendig, speels en wennen steeds meer aan de kattenbak en het eten van vast voedsel, vb brokjes, gekookte kip etc. Hun wereldje breidt zich uit en nieuwe spelletjes worden ontdekt, een heerlijk stel een genot om naar te kijken!


24 juli: de kleintjes mochten vor een paar uur naar beneden, daar was natuurlijk veel te ontdekken!! de grote krabpaal was erg leuk speelgoed, en op een gegeven moment vielen ze ook lekeer moe in slaap, Hun eigen kattenbak stond ook beneden evenals hun drinkbakje etc.